Výlet do Prahy

Letošní školní výlet patřil Praze.  Hned na začátku jsme se rozdělili. Mladší žáci měli objednané představení v divadle Spejbla a Hurvínka, kam dorazili jako první a mohli si tak vše prohlédnout v klidu a zblízka. Představení Hurvínkův popletený víkend se třemi medvíďaty se všem líbilo. Po skončení představení a důležitých nákupech se pěšky vydali k Pražskému hradu, kde už na ně čekali starší spolužáci. Ti si mezi tím prohlédli zajímavou výstavu Lidské tělo, při které si mohli lidská těla prohlédnout zase z jiného pohledu. Dozvěděli se také spoustu nových a někdy dost překvapujících informací. A musím je pochválit, že některými svými znalostmi překvapili i medika, který nás doprovázel a vše nám ukazoval a vysvětloval. Bohužel se zde nesmělo fotit, a tak máme fotky alespoň z procvičování první pomoci, které je umístěno na konci výstavy.

Když jsme se všichni sešli před vstupem do Pražského hradu, překvapil nás dav lidí, ve kterém jsme museli čekat na vstupní kontrolu. No a po ní už nás čekala nádherná podívaná na katedrálu sv. Víta, kašny a hradní stráže, z hradeb jsme měli výhled na známá místa Prahy a vyfotili jsme se s Karlem IV.  Cestou na Petřín jsme se ještě zastavili na Loretánském náměstí, kde jsme poobědvali při čekání na zvonkohru, která nám krásně zahrála a řízky nám tak chutnaly hned ještě o něco více.

Pěknou cestou s výhledem na Prahu jsme vystoupali až k Petřínské rozhledně, jejíchž 299 schodů vystoupala většina z nás a odměnou nám byl  překrásný výhled na Prahu. Po malém občerstvení jsme se přesunuli do Zrcadlového bludiště, které jsme si opravdu užili. Kdyby nás paní učitelky „nevyhnaly“, byli bychom tam ještě dnes. Vždyť vidět se jako dlouhé, široké či miniaturní je opravdu legrace. Nestihli jsme sice Neviditelnou výstavu, ale tam už by naše unavené nožky asi nedošly a hlavně návrat by byl hodně posunutý. Ale že jsme byli hodní, zastavili jsme se ještě u McDonalda, kde si většina z nás něco dobrého koupila a skvěle jsme tak zakončili náš školní výlet.